Deze LEGO-sets zijn veel geld waard
Overig

Deze LEGO-sets zijn veel geld waard

LEGO, wie kent het niet? Waarschijnlijk staat er ergens nog een doos LEGO op zolder bij jezelf of bij je ouders. Misschien moet je die maar eens gaan opsporen want die kan nu veel geld waard zijn. Hieronder staan LEGO-sets die in de afgelopen jaren flink zijn gestegen qua prijs en die in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar duurder worden.

Ultimate Collector’s Millennium Falcon

Het beroemde smokkelschip van Han Solo uit de beroemde Star Wars-films. Het schip is zeer uitgebreid en bevat elk detail van de levensechte versie. Dit verzamelobject kwam in 2007 uit en had een prijskaartje van €450 euro. De editie uit 2007 is een keer voor €4700 euro verkocht op een veiling. In 2017 kwam een nieuwe versie uit, hierdoor is de prijs wel iets gestegen. Maar alsnog kun je deze set verkopen voor meer dan €3000 euro. Bekijk hier de volledige collectie van Star Wars Lego voor een betere prijs.

Piper Airplane

Deze set was alleen te koop tijdens exclusieve rondleidingen door LEGO zelf. Daarom was dit een goede investering van de kopers. In 2012 is deze set geproduceerd en bestaat uit een klassiek vliegtuig en verkeerstoren. Wat de prijs natuurlijk ook doet oplopen, is de beperkte oplage van 53 sets. Hierdoor wordt de waarde geschat van deze LEGO set op €3333 euro. Liever een goedkopere LEGO-set? Misschien is een set van Lego Technic iets voor jou!

The LEGOLAND Train

Weer een set die alleen bezoekers van de exclusieve rondleiding konden bemachtigen. Dit keer was het ontwerp een trein en niet zomaar een trein. Het ontwerp is namelijk gebaseerd op de trein die in LEGOland rondrijdt. Deze set kwam uit in 2014 en is inmiddels bijna €2300 euro waard. Elke tour werden er 80 sets uitgedeeld en werd de groepsfoto die op het begin werd gemaakt op je eigen LEGO-set geprint. Wil je liever een goedkopere treinset maken van LEGO, probeer dan eens de trein van Harry Potter Lego.