7x leuke en betaalbare excursies vanuit Barcelona
Overig

7x leuke en betaalbare excursies vanuit Barcelona

Barcelona is zo’n stad je die eens in je leven gezien moet hebben. Zo staat de stad natuurlijk bekend om de Sagrada Família, het Park Güell en andere indrukwekkende kunstwerken van Gaudí. Maar naast dat er genoeg in Barcelona te beleven valt, is er ook genoeg te zien buiten de stad. Excursies die leuk én betaalbaar zijn die je vanuit Barcelona kunt ondernemen, zetten wij hieronder voor je op een rij.

1. Montserrat

Op ongeveer een uur rijden met de trein vanaf Barcelona vind je Montserrat. Montserrat is een mysterieuze berg in de buurt van Barcelona. Het heeft namelijk afgeronde toppen: het heeft zelfs wel iets weg van vingertoppen. Maar dit is eigenlijk niet de reden waarom veel mensen Montserrat bezoeken. Veel mensen vinden de basiliek namelijk veel indrukwekkender. En dat is ook niet zo gek, want deze basiliek bevindt zich aan de klif van de bergtoppen. Montserrat bezoeken is daarom zeker de moeite waard. Binnen in het gebouw vind je meerdere beelden en schilderijen, maar vooral het uitzicht vanaf de basiliek is adembenemend. Bovendien wordt de basiliek door wel miljoenen toeristen per jaar bezocht, maar ook pelgrims. De basiliek is namelijk een bedevaartsoord. Je kunt Montserrat bezoeken op eigen gelegenheid, maar je kunt ook een tour boeken.

2. Camp Nou

De thuishaven van FC Barcelona, Camp Nou, is dé plek waar voetballiefhebbers massaal naartoe trekken als ze in Barcelona zijn. Maar ook voor de personen die niet van voetbal houden is Camp Nou een leuk uitstapje. Hier voetbalt namelijk een van de beste clubs ter wereld waar wel 99 duizend mensen de club kunnen toeschouwen. Je kunt stadion Camp Nou bezoeken om natuurlijk aanwezig te zijn bij een wedstrijd, maar je kunt het stadion ook bezoeken om een rondleiding te krijgen. Daarnaast krijg je bij de rondleiding ook toegang tot het museum en de interactieve zone. Een ticket voor Camp Nou kost rond de 28 euro. 

3. Vic

Wanneer je behoefte hebt aan een schattig dorpje vol rijke historie, dan is Vic een aanrader. Dit stadje vind je op anderhalf uur rijden met de auto. Zo vind je in het midden van Vic een historisch centrum met een oude wijk, architectuur uit de middeleeuwen en prachtige oude huizen. Ook leuk is dat er elke dag, behalve op zondag en maandag, markt is in de stad. Hier kun je lekker doorheen struinen en waar je lekkere delicatessen kunt proeven. Maar ook kun je een mooie kathedraal zien en een Romeinse tempel.

4. Cadaqués

Ook al is Cadaqués een uur rijden vanaf Barcelona, je krijgt er wel wat voor terug. Deze stad is namelijk een van de mooiste steden van de regio. De stad ligt aan het water en wordt gekenmerkt door de witte huisjes met rode daken. Maar ook kun je in Cadaqués wat kunstgeschiedenis op doen. Onder andere hebben Dalí en Picasso namelijk ook in dit stadje gewoond, en je kunt zelfs het huis bezoeken waar Dalí vijftig jaar heeft gewoond en gewerkt.

5. Pablo Picasso Museum

Als je niet genoeg kunt krijgen van Picasso na het zien van het stadje Cadaqués, kun je het Pablo Picasso Museum bezoeken. Want Picasso heeft niet alleen gewoond in Cadaqués, maar ook in Barcelona zelf. In Barcelona studeerde Picasso aan de kunstacademie, had vervolgens allerlei kunstexposities en jaren later volgde er een museum. En dit is een van de drukstbezochte kunstmusea geworden van Barcelona. Het museum zelf aan de buitenkant is al adembenemend genoeg, maar aan de binnenkant valt er ook veel te bewonderen. Het museum heeft namelijk wel 4300 kunstwerken van de schilder tentoongesteld. Kinderen tot zestien jaar mogen het museum gratis bezoeken. Op 28 februari, 18 mei en 27 september is de toegang voor het museum voor iedereen gratis.

6. Tossa de Mar

Wanneer je strand en cultuur met elkaar wil combineren, moet je zeker een bezoek brengen aan Tossa de Mar. Dit stadje ligt dan wel 104 kilometer verder van Barcelona, het is zeker de reis waard. Dit stadje heeft namelijk een middeleeuws centrum mét een heerlijk zandstrand. En wanneer je lekker ligt te zonnen heb je uitzicht op een prachtig kasteel. Zo kun je alsnog genieten van mooie architectuur terwijl je aan het uitrusten bent van de hectiek in het altijd drukke Barcelona.

7. Pretparken

Of je nou met kinderen op vakantie bent in Barcelona of met jouw geliefde op stedentrip bent: een pretpark is leuk voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld Ferrari Land, een pretpark dat volledig in het thema van het automerk Ferrari is ondergedompeld. Zo heb je hier de snelste achtbaan ter wereld die een snelheid haalt van 180 kilometer per uur. Maar ook heb je in de buurt van Barcelona een waterpark met allerlei glijbanen en zwembaden. Dit park heet Water Worlds. Ideaal om te bezoeken wanneer het een bloedhete dag schijnt te worden in Barcelona. Koop van tevoren een ticket om zeker te weten dat je het park kunt bezoeken.