Studeren in 2018: Zo kom je rond als student
Geld

Studeren in 2018: Zo kom je rond als student

studeren en geld

Als student heb je een druk bestaan. Niet alleen heb je je handen vol aan je studie, ook moet je je sociale leven onderhouden en is de kans groot dat je nog verplichtingen hebt bij een studievereniging. Daarnaast is het ook nog noodzaak om maandelijks rond te komen. Zeker nu de studiefinanciering op de schop is gegaan is het voor veel studenten noodzaak om een goed plan te hebben voor de financiering van je studententijd.

In dit artikel bespreek ik de opties voor studenten om te besparen op je terugkerende kosten, en de mogelijkheid om bij te lenen voor je studie.

Bespaar op je maandelijkse lasten

Eerder deze week heb ik een artikel geschreven over het besparen op je maandelijkse lasten. Hierin lees je onder meer hoe je iedere maand euro’s kunt besparen door voor een voordelige zorg- en of reisverzekering te kiezen.

Zeker voor studenten is dit een goede optie om snel een paar tientjes per maand goedkoper uit te zijn. Veel aanbieders bieden namelijk speciale pakketten aan voor studenten. Hierin verzeker je je vaak alleen voor de zorg die voor studenten relevant is en voorkom je hoge afschrijvingen die elke maand terugkeren.

Een paar tientjes per jaar lijkt misschien niet zo veel, maar reken dit eens om naar een gemiddelde studieduur van vier jaar. Absoluut de moeite waard om een uurtje de tijd voor te nemen.

Geld lenen

Ga je anno 2018 studeren dan krijg je niet vanzelfsprekend meer geld van de overheid in de vorm van studiefinanciering. De wereld van een student is in dit opzicht een stuk minder rooskleurig dan die van eerdere generaties.

In dit kader besluiten veel studenten om geld te lenen, om zo hun studie te kunnen betalen. Ga jij dit jaar met een nieuwe studie beginnen en wil je geld lenen, vergelijk dan altijd eerst de kosten en voorwaarden voor terugbetaling bij verschillende aanbieders.

Kortom, het leven van een student is er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden vanuit een financieel oogpunt. Door de nieuwe wijzigingen in regelgeving komen er ineens een stuk meer verantwoordelijkheden op je af wanneer je van de middelbare school afkomt.

Het voordeel van deze wijziging is dat studenten nu veel sterker gemotiveerd worden om hun studie zo snel mogelijk af te ronden, en hiermee behoort het begrip eeuwige student waarschijnlijk binnen enkele jaren tot het verleden.

Geef een antwoord