Het Nieuwe Werken – Dag 9 tot 5!
Bruto netto

Het Nieuwe Werken – Dag 9 tot 5!

nieuwe werken thuiswerken bruto nettoDe tijd dat vrouwen het huishouden deden en mannen van half 9 tot vijf werkten is voorbij. Hoewel nog niet iedere werkgever ervan overtuigd is zijn er nieuwe tijden aangebroken als het gaat om werken. De hoeveelheid parttime medewerkers blijft toenemen en ook het aantal zelfstandige ondernemers die zich vast bij een bedrijf plaatsen zijn steeds meer in opkomst.

Hiermee is de arbeidsmarkt continu in beweging en het is dan ook niet vreemd dat er ook regelmatig gekeken wordt naar efficiëntere manieren van werken en het motiveren van goede medewerkers. De opkomst van het Nieuwe Werken is hiermee een feit.

contractonderhandelingen arbeidsvoorwaarden functioneringsgesprek beoordelingsgesprek

Voordelen van het Nieuwe Werken

Natuurlijk spelen ook de technische ontwikkelingen een grote rol. Het nieuwe werken zou niet mogelijk zijn zonder internet. En doordat vrijwel iedereen thuis een computer heeft zijn ook veel werkzaamheden thuis te verrichten. Zelfs vergaderingen kunnen door middel van videobellen gewoon thuis, achter de computer worden gehouden. De voordelen die deze vorm van thuiswerken met zich meebrengt is ten eerste de reisafstand van huis naar werk.

De tijd die men normaal in de file stond kan nu al gebruikt worden voor daadwerkelijke werkzaamheden. Ook is het voor een werknemer prettig om in hun vertrouwde omgeving aan de slag te zijn en is het mogelijk om het werk in eigen tijd in te delen. Ben je die ochtend een uurtje later gestart, dan is het gewoon mogelijk om dit in de avond nog even in te halen.

minimumloon bruto netto

Nadelen van thuiswerken

De voordelen hangen voor een groot deel samen met de nadelen. Doordat men in hun eigen huis aan het werk zijn kan het na verloop van tijd moeilijk worden om privé van zakelijk te onderscheiden. Als je toch thuis bent, kan je net zo makkelijk even een boodschap doen, een was draaien en de vaatwasser in en uit ruimen.

Er is een grote mate van zelfstandigheid nodig om het thuiswerken dus goed te laten verlopen en dit kan er ook voor zorgen dat de betrokkenheid met het bedrijf juist weer minder wordt. Bovendien zie je je collega’s minder, waardoor je helemaal individueel aan het werk bent. Ook de controle vanuit het bedrijf is lastiger. Wanneer een bedrijf kiest voor het Nieuwe Werken is het dus verstandig om goede kaders uit te zetten waarbinnen werknemers zich moeten houden. Ook voor de werknemers heeft dit meer sturing en kan er alsnog samen naar de beste en meest efficiëntste manier van werken gekeken worden.

Snelmenu bruto-netto.nl:

Contractonderhandelingen Succesvol solliciterenBruto netto berekenenNettoloonBrutoloon

Geef een antwoord