Financiën in de horeca
Geld

Financiën in de horeca

horeca

Als horecaondernemer leid je een druk bestaan. Zo ben je continu in de weer en moet je sturing geven aan veel personeel. Je kunt echter zeker een goede boterham verdienen met een horecazaak. In dit artikel licht ik een aantal belangrijke punten toe waar je als eigenaar van een horecazaak op kunt besparen.

1. Maak een berekening van je loonkosten

Eén van de belangrijkste punten waar je op kunt besparen is op de loonkosten van je personeel. Een eerste stap die je dient te zetten is daarom om uit te rekenen hoeveel procent van jouw omzet wordt besteed om loon uit te keren.

Zodra je over deze kennis beschikt kun je dit percentage vergelijken met jouw branche. Zo zien we dat bij restaurants de loonkosten gemiddeld 27 procent van de omzet bedragen en bij café’s zo’n 21 procent.

Zit je hier ruim boven, dan is het dus goed om hier eens opnieuw voor te gaan zitten en om te kijken waar je eventueel op kunt besparen.

2. Moderniseer je kassasysteem

Naast de kosten voor je personeel kun je ook een hoop geld besparen door efficiënter te werken en te investeren in de mogelijkheden die nieuwe technologieën met zich meebrengen.

Veel restaurants werken bijvoorbeeld nog met gedateerde kassasystemen van meer dan tien jaar oud. Tegenwoordig heb je echter een zeer ruim aanbod moderne kassasystemen die volledig in de cloud draaien en je met een tablet kunt aansturen.

Op deze wijze kun je per betaling tijd besparen en kan personeel vele malen efficiënter werken. Zeker in de horeca geldt: tijd is geld.

Op Kassazaak.nl kun je eenvoudig kassasystemen vergelijken.

3. Maak gebruik van een personeelsplanner

Ook door een personeelsplanner in te zetten kun je de efficientiëgraad van jouw zaak opschroeven en flink wat kosten besparen. Met een digitale personeelsplanner wordt je gehele team direct voorzien van het laatste rooster en krijgen ze automatisch bericht wanneer er een wijziging wordt doorgevoerd.

Dit scheelt je talloze appjes en belletjes op jaarbasis. Daarnaast kun je met sommige geavanceerde planningtools ook direct uren bijhouden. Hiermee voorkom je dat personeel met het aantal gemaakt uren gaat sjoemelen.

Geef een antwoord