Beleggen in ETF’s: welke soorten zijn er?
Overig

Beleggen in ETF’s: welke soorten zijn er?

ETF’s of Exchange Traded Funds zijn de afgelopen jaren erg populair geworden onder beleggers, ook in Nederland. Steeds meer beleggers investeren een deel van hun vermogen in ETF’s, maar lang niet alle beleggers weten wat ETF’s precies zijn. Ze kennen de standaard definitie van het woord ETF wel, maar weten niet dat er verschillende soorten ETF’s op de markt zijn. Heb jij ook geen idee welke soorten ETF’s er precies zijn?

Lees dan snel verder, want op deze pagina beschrijven we de twee soorten ETF’s en bovendien de verschillende soorten trackers.

De fysieke ETF

Investeer je in een fysieke ETF, dan koop je echt de aandelen van de index die door de ETF gevolgd wordt. Investeer je bijvoorbeeld in een index met 10 aandelen, dan koop je daadwerkelijk de 10 aandelen in deze index. Investeer je in een ETF die honderden aandelen volgt, dan is dit niet realistisch. In dit geval wordt er vaak een steekproef genomen om een realistischer aantal aandelen in de ETF te volgen.

De synthetische ETF

Investeer je in een synthetische ETF, dan investeer je in een tracker die op afgeleide producten gebaseerd is. Dit betekent dat je de aandelen in de betreffende ETF niet echt aankoopt, maar wel op het rendement van de index kan rekenen. De meeste ETF’s op de markt zijn synthetische ETF’s en dit komt onder andere omdat het beleggen in deze ETF’s gemakkelijker is. Daarnaast zijn de kosten van synthetische ETF’s lager, waardoor deze indices erg populair zijn.

Verschillende soorten trackers

Een ETF heeft altijd een bepaalde onderliggende waarde. De onderliggende waarde van een ETF bepaalt wat voor soort ETF of tracker het is. Enkele populaire soorten trackers, zijn de volgende:

  • Trackers die nationale indices volgen.
  • Trackers die internationale indices volgen.
  • Trackers die de indices van een bepaalde sector volgen.
  • Trackers die regionale indices volgen.
  • Trackers die grondstoffen volgen.
  • Trackers die een bepaalde markt volgen, zoals bijvoorbeeld de vastgoedmarkt.

Je kiest dus niet alleen in wat voor ETF je wil investeren (fysiek of synthetisch), maar ook in wat voor soort tracker je jouw vermogen wil steken.

Volledig automatisch handelen met de BuffettMethode

Investeer nu via de BuffettMethode en profiteer van ETFs en opties op valuta’s en grondstoffen. Het riscio blijkt bepert te zijn, lees uitgebreiden ervaringen van de buffettmethode op binaireoptiestop10.nl Vergeet niet jouw ervaring te posten!

Geef een antwoord