Een prepaid creditcard als alternatief op de traditionele kaart
Bruto netto

Een prepaid creditcard als alternatief op de traditionele kaart

Een groot deel van werkend Nederland bezit een creditcard, waarbij het bedrag dat met de kaart wordt uitgegeven periodiek, vaak maandelijks, wordt afgeschreven van de bankrekening. De meeste creditcards hebben een limiet per maand. Hoe hoog dit is limiet is, hangt met name af van het loon dat iemand ontvangt.

Omdat je met een creditcard pas achteraf de rekening betaald, zit er een risico aan dat je per ongeluk geld uitgeeft dat je niet hebt. De prepaid creditcard lost dit probleem op.

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard werkt net als een traditionele creditcard, met het verschil dat je het geld van ten voren op de kaart stort. Je kunt alleen uitgeven wat er gestort is, waardoor je geen risico loopt geld uit te geven dat je eigenlijk niet bezit. In veel opzichten lijkt een prepaid creditcard hierdoor op een normale betaalpas, maar het verschil is dat je de kaart wel daadwerkelijk als creditcard gebruikt.

Op deze manier kun je in veel online webshops makkelijker betalen, in alle hotels betalen en ook in het buitenland vrijwel altijd zonder problemen geld opnemen. Met een normale betaalpas is dit vaak een stuk lastiger, omdat deze lange niet altijd worden geaccepteerd in het buitenland, terwijl ze online per definitie niet bruikbaar zijn om mee te betalen.

Prepaid creditcard aanvragen

Bij de meeste banken die ook traditionele creditcards verstrekken, kan ook een prepaid creditcard aangevraagd worden. Het voordeel is dat je loon niet van belang is bij een prepaid creditcard, omdat je zelf bepaalt hoeveel geld erop komt te staan en je dus nooit geld uitgeeft dat je niet hebt.

De meeste verstrekkers bieden extra zekerheden met een prepaid creditcard, zoals sterke beveiliging en de garantie dat je je geld terugkrijgt bij skimacties. Bovendien zijn er veel creditcardverstrekkers die je een bonus geven wanneer je binnen een maand na de aanvraag geld stort op de kaart.

Geef een antwoord