5 Reden om een visitekaartje te hebben
Bruto netto

5 Reden om een visitekaartje te hebben

visitekaartje kaartje bruto nettoAl tientallen jaren zijn ze niet weg te denken bij vrijwel ieder bedrijf: het visitekaartje. Hoewel we steeds meer overgaan op digitaal, lijkt het visitekaartje nog altijd niet weg te slaan op de zakelijke markt. Met reden, want een visitekaartje is nog altijd de makkelijkste manier om iemand snel contactgegevens te overhandigen. Het scheelt gedoe met een telefoon waarin een telefoonnummer en/of emailadres moet worden ingevoerd. Bovendien is het visitekaartje nog altijd een goede manier om jezelf te presenteren richting een (potentiële) klant of zakelijke partners. Bruto-netto.nl geeft je vijf redenen waarom een visitekaartje nog altijd nuttig is.

1. Makkelijker dan digitale alternatieven

Er bestaan steeds meer apps voor smartphones waarmee je gemakkelijk contactgegevens kunt overdragen aan een klant of zakelijke partner. Het nadeel hiervan is, dat de ontvanger dezelfde app moet hebben om deze gegevens soepel te kunnen ontvangen. In de praktijk is er daarom nog altijd geen efficiënte digitale manier om een visitekaartje te geven waar iedereen op overstapt. Vooralsnog wint het ouderwetse papieren kaartje daarom nog vaak van de digitale variant. Hoe lang dat nog zo blijft is overigens een tweede. Een daling in populariteit van het papieren visitekaartje is al ingezet. Wij van Bruto-netto.nl verwachten dat het kaartje binnen vijf jaar toch echt een flinke duikeling gaat maken.

button (8)

2. Presenteer jezelf op een persoonlijke manier

Een visitekaartje kun je zelf ontwerpen. Met dit ontwerp kun je in één oogopslag presenteren waar jij of het bedrijf waarvoor je werkt voor staat. Dat kan gedaan worden met bepaalde kleuren, vormen, symbolen of de opmaak van de tekst. Onderschat de kracht van een goed ontworpen kaartje daarom niet. Digitale vormen van een bedrijfskaartje zijn over het algemeen niet in dezelfde mate te personaliseren.

3. Makkelijker om iemand te onthouden

Zeker wanneer je aanwezig bent op een grote bijeenkomst, zoals een congres, spreek je vaak met veel mensen. Met een papieren kaartje is het net wat makkelijker om al deze mensen te onthouden. De kaartjes zijn beter te onderscheiden van elkaar dan een naam en telefoonnummer in je telefoon en je kunt gemakkelijk een kleine notitie op het kaartje te maken waardoor je de persoon makkelijker kunt herinneren.

4. Je wordt zelf beter onthouden door partners en/of klanten

Met een papieren kaartje word je ook zelf beter onthouden door zakelijke partners en klanten. Een visitekaartje wordt door de persoon ergens bewaard. Of dat nou in een tas, portemonnee of speciaal boekje is, het visitekaartje is ergens zichtbaar.  Dit betekent dat het visitekaartje relatief vaker onder ogen komt bij die persoon en je dus als persoon of bedrijf beter wordt herinnerd. Als bedrijf blijf je zo meer top-of-mind bij de klant, wat de kans op verkoop weer groot.

functioneringsgesprek visitekaartje contract arbeidscontract

5. Een visitekaartje is professioneel

Hoewel het makkelijk kan lijken om gewoon je telefoonnummer of emailadres bij iemand achter te laten, is een kaartje een stuk professioneler. Je laat ermee zien dat je bezig bent jezelf te profileren en verkopen. Zeker wanneer je op zoek bent naar een klus of baan kan een strak visitekaartje net een extra detail zijn dat de doorslag geeft voor iemand om jou aan te nemen. Het maken van een kaartje is bovendien goedkoop, dus er is geen enkele reden om geen visitekaartjes op zak te hebben.

Wil je zelf een visitekaartje laten drukken? Dat kan goedkoop bij .

Bruto-netto snelmenu:

Bruto netto calculatorBrutoloon Nettoloon Functioneringsgesprek Verschil bruto netto

 

Geef een antwoord