3 Tips om zakelijk duurzaam te besparen
Bruto netto

3 Tips om zakelijk duurzaam te besparen

Ondernemers worden sterk gestimuleerd om de dagelijkse bedrijfsvoering duurzamer in te richten dan het op dit moment vaak het geval is. Dit kan men op verschillende wijzes bewerkstelligen, waaronder door over te stappen op groene stroom of zelf duurzame energie op te wekken. Hiervoor kan men vaak ook subsidies aanvragen.

Er zijn echter ook eenvoudige manieren waarop men duurzaam bezig kan zijn en tegelijkertijd geld kan besparen.

1. Ongebruikte hardware verkopen, refurbished aanschaffen

Met name in grote panden is vaak een grote netwerkstructuur aanwezig die beheerd en onderhouden moet worden. Niet zelden beschikt men over een grote hoeveelheid hardware met een eveneens ruime opslag.

De ervaring leert dat er vaak hardware(onderdelen) worden opgeslagen die ongebruikt zijn en ook in de toekomst niet bruikbaar zijn voor de onderneming.

In plaats van deze producten weg te gooien, kunnen ze ook verkocht worden voor gebruik door andere partijen. Dit kan bijvoorbeeld via het platform van Sparepart4you, dat zich richt op telecomhardware.

Bij Sparepart4you kan ook voordelige, maar kwalitatief goede refurbished telecom hardware aangeschaft worden. Het platform biedt een garantie van tenminste drie maanden, zodat er geen risico bestaat ten opzichte van aanschaf van nieuwe hardware.

2. Executieveilingen

Groeit een onderneming snel of is deze in de opstartfase, dan moet vaak een grote hoeveelheid meubilair aangeschaft worden. In de meeste gevallen is dit erg kostbaar, met name wanneer men wil gaan voor meubilair van goede kwaliteit.

Er zijn verschillende mogelijkheden om tweedehands meubilair over te nemen, via bijvoorbeeld een executieveiling van een failliet bedrijf. In veel gevallen verkeert het meubilair in topconditie, terwijl er slechts een fractie van de nieuwprijs betaald hoeft te worden.

Niet alleen is hergebruik goed voor het milieu, ook levert het een geldbesparing op.

3. Neem deel aan collectieve energieprojecten

Net als particulieren, kunnen ook ondernemingen deelnemen aan duurzame, collectieve energieprojecten. Meestal betekent dit dat meerdere ondernemingen een bijdrage leveren aan de bouw en/of het onderhoud van een duurzame energieinstallatie, bijvoorbeeld een windpark.

De investering verdient zich naar verloop van tijd terug, terwijl er een positieve bijdrage wordt geleverd aan het milieu door te kiezen voor groene stroom.

Geef een antwoord