Om deze redenen is het wel handig om een uitvaartverzekering af te sluiten!
Bruto netto

Om deze redenen is het wel handig om een uitvaartverzekering af te sluiten!

Er zijn nog veel mensen die geen uitvaartverzekering hebben. Dit kan omdat je er misschien nog nooit echt over nagedacht hebt of je denkt het niet nodig te hebben. Toch kan het in sommige gevallen handig zijn. In dit artikel kom je te weten waarom het toch wel handig is om een uitvaartverzekering af te sluiten.

De voordelen

Er zitten een aantal voordelen aan een uitvaartverzekering. Het grootste voordeel is dat jouw nabestaanden niet met de kosten van de uitvaart worden opgezadeld. Zo hoef jij je geen zorgen te maken of er wel geld is voor de uitvaart. Ook is het zo dat je bij een goede uitvaartverzekering minder aan premie betaald dan dat de uitvaart kost.

Ook kan het zo zijn dat jij op een jonge leeftijd komt te overlijden door een ziekte of een ongeluk, dan is het hebben van een uitvaartverzekering stukken goedkoper.

Soorten uitvaartverzekeringen

Je hebt een aantal verschillende uitvaartverzekeringen. Als eerst heb je de kapitaal uitvaartverzekering, bij deze verzekering wordt het geld uitgekeerd aan de nabestaanden en mogen ze zelf weten wat er met het geld gedaan wordt. Dan heb je ook nog natura uitvaartverzekering, hierbij wordt de uitvaart geregeld vanuit de verzekering.

De uitvaart wordt precies geregeld zoals dat in de polis genoemd staat. Als laatst heb je de combinatie uitvaartverzekering, dit is een combinatie van de twee eerdergenoemde verzekeringen. Hierbij wordt er een deel in geld uitgekeerd en een deel in diensten.

Het kiezen van een uitvaartverzekering

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering is het belangrijk dat je kijkt naar jouw wensen. Uitvaartverzekeringen vergelijken is de volgende stap, dit kan je pas doen als jij al jouw wensen op een rijtje hebt.

Je moet dan letten op de volgende dingen: het verzekerde bedrag, of de kinderen graten zijn en wat de premie per maand wordt. Dan weet je zeker dat je de goede uitvaartverzekering hebt.

Geef een antwoord