Een zakelijk krediet aanvragen bij Swishfund
Geld

Een zakelijk krediet aanvragen bij Swishfund

Heb je extra financiële ruimte nodig om te groeien met jouw bedrijf? Wil je extra voorraad inkopen om te groeien of juist meer mensen aannemen? Dan kan een zakelijk krediet aanvragen uitkomst bieden. Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt voor een bedrijfskrediet en aan welke voorwaarden je moet voldoen? Lees dan even verder, want in dit artikel proberen we daar antwoord op te geven.

Geschikt voor uiteenlopende doeleinden

Door een zakelijk krediet aan te vragen, krijg je meer financiële ruimte. Financiële ruimte die je kunt gebruiken voor uiteenlopende doeleinden, zoals bijvoorbeeld het investeren in groei door de aanschaf van apparatuur of het inkopen van voorraden. Maar ook voor een overbruggingsperiode kan een zakelijk krediet gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan (startende) ondernemers die financieel geraakt zijn door de gevolgen van het coronavirus.

Om voor een zakelijk krediet in aanmerking te komen, moet je onderneming minimaal 12 maanden geregistreerd zijn bij de KvK, en moet jouw minimale jaaromzet €50.000 of meer zijn. Dit zijn de voorwaarden van Swishfund, een zakelijk financieringsplatform dat zich met name richt op midden- en kleinbedrijf.

Overweeg een niet-traditionele kredietverstrekker

Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk online een bedrijfskrediet aanvragen. Wanneer je als mkb’er bij een grote bank aanklopt, is het nog maar de vraag of er financiële steun wordt gegeven in de vorm van het toekennen van de kredietaanvraag. Grootbanken zijn meestal niet zo happig op het verstrekken van kredieten aan startende ondernemers. Je kunt in dat geval beter aankloppen bij een niet-traditionele instantie als SwishFund. De kans is dan groter dat je kredietaanvraag wordt goedgekeurd. Wel moet je iets overleggen, zoals een geldig KvK-uittreksel alsook een transactieoverzicht van je zakelijke bankrekening. Na het indienen van jouw online aanvraag, wat hooguit 10 minuten in beslag neemt, is het tijd om te wachten. Lang wachten hoef je overigens niet. Een SwishFund medewerker zal namelijk binnen 24 uur contact met je opnemen om de ingediende aanvraag met jou te bespreken. Voor deze service worden geen kosten in rekening gebracht en is dus geheel vrijblijvend. Is de aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Je ontvangt het geld meestal binnen 3 dagen op je rekening.

Terugbetaling van lening

Geld lenen kost geld. Dat is geen verrassing. Ook voor een zakelijk krediet zul je dus rekening moeten houden met de financiële aflossingsverplichting. Swishfund begrijpt als geen ander dat kapitaal nodig is om te kunnen groeien, maar ze houden ook rekening met jouw onderneming. De maandelijkse kosten hangen af van het geleende bedrag, maar ook het risicoprofiel van jouw bedrijf.