Dit moet je weten over een persoonlijke lening
Overig

Dit moet je weten over een persoonlijke lening

Ben je van plan om jouw woning te renoveren door een nieuwe badkamer te laten plaatsen, een nieuwe keuken te laten installeren of misschien wel de kozijnen te vernieuwen? Dan heb je een behoorlijke spaarpot nodig om dit allemaal te kunnen financieren. Dit geldt natuurlijk ook voor andere grote aankopen, zoals een auto kopen, vakantiehuis kopen of misschien wel een nieuwe wasmachine aanschaffen. Een persoonlijke lening kan uitkomst bieden om snel over extra geld te beschikken, maar geld lenen kost geld. Je moet het bedrag natuurlijk ook terugbetalen in termijnen met rente. Wat is een persoonlijke lening precies, wat is de rente en hoeveel kan ik lenen? In dit artikel proberen we daar antwoorden op te geven. Lees je verder?   

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening, ook wel bekend als persoonlijk krediet, is een bedrag dat in de meeste gevallen geleend wordt van een online kredietverstrekker of een grootbank. Bij een persoonlijke lening wordt het geld in één keer op je rekening gestort, en beschik je dus direct over het geleende geld. Je kunt vervolgens heel snel je aankoop doen. Het geleende bedrag moet terugbetaald worden in maandtermijnen vermeerderd met een rentepercentage

Wat is de rente?

Bij een persoonlijke lening staat het rentepercentage vast. Daarom weet je vooraf wat je maandlasten gaan worden en wanneer de lening moet zijn afbetaald. Het rentetarief is doorgaans vanaf 3,5% en kent een maximale wettelijke rente van 9,9%. Het loont altijd de moeite om kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, zodat je de goedkoopste persoonlijke lening kunt vinden die aansluit bij jouw wensen en leendoel. Tip: Op de website van Krediet.nl kun je met behulp van hun online vergelijkingstool in een handomdraai kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Naast het vergelijken van alle aanbieders, kun je ook handige indicatieve kostenoverzichten zien. Zo is het bij bepaalde kredietverstrekkers mogelijk om boetevrij extra af te lossen.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Het bedrag dat je kunt lenen is van een aantal factoren afhankelijk. Zo wordt er gekeken naar je persoonlijke situatie, zoals je woonlasten en eventuele alimentatieverplichtingen. Uiteraard wordt er ook gekeken naar je netto maandinkomen (en eventueel dat van je partner), gezinssamenstelling en openstaande leningen. Bij een persoonlijke lening kun je voor een minimum bedrag van €2.500 tot een maximum bedrag van €75.000 lenen per kredietverstrekker. De hoogte van het maximaal te lenen bedrag is dus geheel afhankelijk van de uitkomst van de berkening. Succes!