De mooiste stranden van Gran Canaria
Bruto netto

De mooiste stranden van Gran Canaria

Houd je ervan om in de zomer op stranden te liggen? Je kunt dan een auto huren Amsterdam om vervolgens diverse stranden in eigen land te bezoeken. Toch zijn er op andere plekken in de wereld nog veel mooiere stranden te vinden. Zo is het bijvoorbeeld een aanrader om een vakantie naar Gran Canaria te boeken. Als liefhebber van stranden zul je op dit Spaanse eiland je plezier niet op kunnen! Een auto huren Gran Canaria om de allermooiste stranden van het eiland te verkennen is dan ook zeker een aanrader. De onderstaande exemplaren mogen hierbij niet ontbreken!

Playa de Güigüí 

Ben je op zoek naar een rustiger of afgelegen strand? Ben je bereid om wat meer moeite te doen? Dan is Playa de Güigüí precies de juiste plek voor jou! Als je de twee tot drie uur durende wandelroute neemt, word je aan het einde beloond met een droomstrand en veel rust en idylle. Kristalhelder water, fijn zandstrand, imposante rotsen en frisse lucht wachten op je aan het einde van je route en zullen de inspanning van het pad goedmaken. Dus pak je zwembroek en wandelschoenen in en kijk uit naar een avontuurlijke en ontspannende ervaring. 

Playa de Tufia

Voor het volgende strand gaan we richting het oosten van het eiland, namelijk naar Playa de Tufia. Het strandgedeelte is omgeven door indrukwekkende stenen kliffen waarin enkele gebouwen schilderachtig zijn ingebed. Maar het zijn niet alleen de kliffen die je verbazen, maar ook het zwarte zand, dat steeds weer wordt onderbroken door kleine rotsformaties. Het gedeelte is vooral aantrekkelijk voor duikers en snorkelaars, omdat het water helder en kalm is en de onderwaterwereld hier veel te bieden heeft. Maar ook om gewoon lekker aan het water te relaxen is de baai zeer geschikt en ook nog eens goed te bereiken.

Playa de las Canteras

Een auto huren om naar het uiterste noorden van Gran Canaria te rijden om Playa de Las Canteras te kunnen bezoeken is ook zeker een goed idee! De baai ligt direct aan de hoofdstad van het eiland, Las Palmas, en heeft veel te bieden: een ongeveer drie kilometer lang en fijn zandstrand, schoon water en tal van amusementsmogelijkheden. Dit gedeelte is niet voor niets een van de mooiste stadsstranden ter wereld en vooral populair bij gezinnen met kinderen. Door de ligging is het strand vanuit de stad makkelijk en snel te bereiken en hoef je je geen zorgen te maken over aankomst en vertrek.

Playa de Maspalomas & Playa des Inglés

Als je aan Gran Canaria denkt, denk je vaak aan de duinen van Playa de Maspalomas en Playa del Inglés. Beide strandgedeelten bevinden zich aan de zuidkant van het eiland en fascineren met een uniek landschap. De weg naar het water wordt geplaveid door een onbeschrijfelijk duinlandschap dat je nooit ergens anders zult vinden. Terwijl je op Playa del Inglés eerder lagere prijzen, talrijke amusementsprogramma’s, jongeren en gezinnen met kinderen zult vinden, trekt Playa de Maspalomas met exclusiviteit en luxe aan. Beide stranden zijn in ieder geval goed bereikbaar en omgeven door meerdere hotelcomplexen en accommodaties.