Dé manier om jouw financiëen elke maand gemakkelijk bij te houden
Bruto netto Geld Overig

Dé manier om jouw financiëen elke maand gemakkelijk bij te houden

De onbekende bank

Niet iedereen kent in Nederland de NIBC-bank. Oorspronkelijk is de bank opgericht na de Tweede Wereldoorlog als investeringsbank. Gaandeweg heeft de relatief kleine bank zich ontwikkeld als investeringsbank voor bedrijven en particulieren onder een nieuwe naam; NIBC Capital.

Grote banken

Iedereen kent wel de drie grootste banken in Nederland. Nummer 1 is de ING-bank gevolgd door de Rabobank en ABN-AMRO. Na de grote drie staat NIBC op plaats 7 op de ranglijst. Opvallend is dat de NIBC bank ieder jaar een groei laat zien waarbij de grote banken juist marktaandeel verliezen.

Spaar- en hypotheekbank

Voor de particuliere markt opereert de bank als spaarbank en als hypotheekverstrekker. Zo hebben ze enkele jaren geleden NIBC Direct gelanceerd als online spaarbank. De bank kent dan ook spaarrekeningen, kwartaalspaarrekeningen en depositorekeningen met een vaste rente. De rente van de spaarrekening bedraagt thans 0,01 procent echter deze is wel positief ongeacht het spaarsaldo. Bij een deposito wordt een hogere rente gegeven omdat het spaargeld voor een periode wordt vastgelegd. De rente staat dan voor de afgesproken periode vast.

Hypotheken

NIBC biedt verschillende hypotheken voor particulieren voor eigen bewoning of als belegging. De NIBC Direct hypotheek is bedoeld voor de financiering van de eigen woning en de extra hypotheek biedt mogelijkheden om de overwaarde in een woning om te zetten in een tweede of extra hypotheek. Naast de rente zijn de bepalingen bij de twee hypotheekvormen aantrekkelijk.

Vrijheid

Er is een grote vrijheid om de hypotheek eerder af te lossen. Zo mag tot maximaal 15 of 20 procent per jaar boetevrij afgelost worden en is er een meeneem mogelijkheid bij verhuizing. De hypotheekrente is afhankelijk van de rentevast periode en de hoogte van de inbreng. De extra hypotheek kent een maximale periode van 20 jaar.

Investeringshypotheek

Voor kopers van woningen als belegging biedt de NIBC-bank de Direct Investeringshypotheek. Het biedt particulieren de mogelijkheid om rendement te behalen in onroerend goed die met financiering wordt aangekocht. De rentevast periode bedraagt bij deze hypotheken maximaal 10 jaar met een rente van 2,45 procent.

Een betaalrekening is niet mogelijk bij de NIBC-bank. Hier mee onderscheidt het zich van andere consumentenbanken. Uitsluitend particulieren die een mandje appels voor de dorst hebben zijn klant.