Tips om je webshop succesvol te maken
Geld

Tips om je webshop succesvol te maken

Je hebt de grote stap genomen. Aan de slag als zelfstandige om je producten aan de man te brengen door het opzetten van een webshop. Lekker vanuit huis of andere werkplek werken en daarbij je eigen tijd indelen. De website heb je door een professional laten bouwen, de producten staan klaar om verkocht te worden. Maar dat wil niet zeggen dat de klanten vanzelf naar je toe komen en je lui achterover kunt leunen. Om je op weg te helpen geven we je daarom enkele tips waardoor je webshop echt succesvol wordt.

Goede productomschrijvingen

Omdat bezoekers van je webshop een product niet fysiek kunnen aanraken of zien, is het goed om een zo duidelijk mogelijke omschrijving te geven. Bedenk wat je zelf wilt weten van een bepaald product en laat dit terug komen in de tekst. Geef een zo enthousiast mogelijk geschreven omschrijving weer van een product met daarin alle mogelijke specificaties verwerkt. Verder is het van belang dat je voldoende foto’s toevoegt van goede kwaliteit. Zo kan een klant goed zien wat ze eventueel gaan kopen. En vergeet niet een ‘aanbevolen voor jou’ item toe te voegen. Is een bezoeker bijvoorbeeld geïnteresseerd in een dekbedovertrek dan past daar een product zoals een hoeslaken heel goed bij.

Wees op diverse manieren bereikbaar

Wanneer je een webshop runt wil je natuurlijk zoveel mogelijk bereikbaar zijn. Maak daarom gebruik van diverse manieren van communiceren. Door het invullen van een contactformulier, email, telefonisch of via de social media accounts bijvoorbeeld. Ook een live chat is een manier om snel contact te hebben met een bezoeker. Wil je zoveel mogelijk bereikbaar zijn, maar kun je niet te allen tijde snel reageren? Dan is het een goed idee om een back-up klantenservicebedrijf in te schakelen.

Webshop promoten

Om de producten uit je webshop onder de aandacht te brengen is het een goed idee om aan beurzen deel te nemen. Laat bijpassende relatiegeschenken bedrukken om weg te geven aan bezoekers van je stand. Een andere manier om de webshop te promoten is door een klein presentje toe te voegen aan een bestelling. Laat hiervoor pennen graveren met de naam van je webshop of pakkende reclameslogan. Het is net iets luxer dan een gewone bedrukking waarmee je zeker weten indruk maakt. Door het weggeven van een aardigheidje zijn mensen eerder geneigd een volgend keer weer bij jou te bestellen.

Persoonlijke benadering

Mensen vinden het erg prettig dat ze persoonlijk benaderd worden. Stuur je vaak nieuwsbrieven, aanbiedingen of acties per mail? Benader de klant dan persoonlijk door de voornaam of username van iemand te gebruiken. Dit valt veel meer op dan de normaal gesproken onpersoonlijke mailcorrespondentie aanpak van andere webshopbedrijven. Een laatste tip is om reviews te verzamelen. Deze worden veelvuldig gecheckt door mensen alvorens ze overgaan tot de aankoop van een bepaald product. Wanneer je het goed doet krijg je een positieve review. En daarmee worden anderen ook gestimuleerd om jouw website te bezoeken.