4 tips om makkelijker bruto van netto gescheiden te houden
Bruto netto Geld Overig

4 tips om makkelijker bruto van netto gescheiden te houden

Je loopt je hele leven met geld in je hoofd rond. Niet alleen omdat het handig is, maar ook omdat het noodzakelijk is. Je moet ervoor zorgen dat je genoeg geld overhoudt om van te leven en om dromen waar te maken. Maar hoe doe je dat precies? Door goed na te denken over je inkomen en uitgaven, dat is hoe. In dit artikel geven we 4 tips om makkelijker bruto van netto gescheiden te houden. Op deze manier weet je precies wat je aan het einde van de maand nog overhoudt.

Een vast bedrag om te besteden

Geef jezelf elke maand een vast bedrag uit dat je mag besteden. Dit kan een vaste som zijn of een percentage van je inkomen. Zorg ervoor dat dit bedrag realistisch is en houd er rekening mee dat er onvoorziene uitgaven kunnen zijn. Deze tip helpt je om bewuster met geld om te gaan en geeft je ook wat ruimte om af en toe iets extra’s te kopen.

Stel een doel

Wat wil je bereiken met het geld dat je verdient? Wil je een huis kopen, een reis maken of gewoon wat geld sparen? Stel jezelf elke maand een doel en probeer dit zo concreet mogelijk te maken. Op deze manier weet je waar je naartoe werkt en ga je ook met andere ogen naar uitgaven kijken. Als iets niet bijdraagt aan het behalen van jouw doel, is het niet de moeite waard om te kopen.

Bewaar onnodige uitgaven

Wees eerlijk tegen jezelf en bewaar alle onnodige uitgaven. Dit is geld dat je uitgeeft aan dingen die je niet nodig hebt of die je niet echt wilt hebben. Als je dit soort uitgaven bijhoudt, kun je aan het einde van de maand zien hoeveel onnodig geld je uitgeeft. Een factuur maken voor jezelf kan extra confronterend zijn, waardoor je nog beter weet dat je zoveel mogelijk moet stoppen met dit soort uitgaven. Misschien wil je dit bedrag dan wel gebruiken om iets anders te kopen of om te sparen.

Wees niet bang voor automatisering

Als je geld automatisch naar je spaarrekening wordt overgemaakt, hoef jij er niet meer aan te denken. Dit is een makkelijke manier om toch wat geld opzij te zetten elke maand. Je kunt ervoor kiezen om een vast bedrag te laten overmaken of een percentage van je inkomen. De keuze is aan jou, maar wees niet bang om hier gebruik van te maken. Automatisering kan je helpen om makkelijker geld opzij te zetten elke maand.

Al met al kun je met deze vier tips al een heel eind komen. Zorg er dan ook voor dat je deze goed toepast.