De beste producten om te besparen op je energiekosten
Bruto netto Geld

De beste producten om te besparen op je energiekosten

Iedereen wil energie besparen, maar waar te beginnen is een grote vraag die velen opgeven bij het beantwoorden ervan. Een professionele huisaudit kan veel geld kosten, en je kunt weken wachten tot de professional zelfs maar komt opdagen. Ook kun je gas water en licht vergelijken, maar soms is het hiermee niet eens mogelijk om geld te besparen. Als je beheersbare stappen wilt nemen om je energierekening te verlagen en geld te besparen, lees dan onze gids over gadgets die je energieverbruik kunnen verlagen en je elektriciteitsrekening kunnen verlagen.

LED lampen

LED lampen zijn de volgende beste oplossing om energie te besparen. Aangezien elke gloeilamp tot 130 watt aan stroom verbruikt, kan het totale deel van de energierekeningen dat je alleen voor verlichting betaalt, duizelingwekkend hoog zijn – tot 30%. Om deze onredelijke kosten te vermijden, zou je LED lampen moeten installeren. LED lampen verbruiken namelijk tot 90% minder energie dan je oude gloeilampen. Overschakelen op deze nieuwe technologie kan je helpen geld te besparen. Als je besluit slimme lampen aan te schaffen, zul je ook kunnen profiteren van de voordelen van het veranderen van de tint van het licht en de hoeveelheid licht – allemaal met de hulp van je smartphone of zelfs automatisch. 

Programmeerbare thermostaten

De op één na beste oplossing en mogelijk een enorme geldbespaarder zijn je programmeerbare thermostaten. Deze thermostaten werken als alle andere, met een belangrijk verschil: ze kunnen de temperatuurinstelling zelf veranderen, afhankelijk van wat je energiebehoeften op dat moment zijn. Slimme thermostaten besparen je geld op zowel verwarmings- als koelingsrekeningen en zijn echt slimme apparaten: sommige kunnen zelfs uit zichzelf leren, besparen op je energiekosten doe je dan eigenlijk automatisch met behulp van deze programmeerbare thermostaten. 

Slimme ramen

Slimme ramen zijn misschien niet zo goedkoop als sommige andere oplossingen op onze lijst, maar ze zijn nog steeds een geweldige manier om je energieverbruik te verminderen. Er zijn vele soorten ramen die als slim kunnen worden beschouwd. Sommige kunnen elektriciteit maken, omdat er zonnecellen in zijn geïntegreerd, terwijl andere slimme apparaten en speciale films bevatten die ze meer ondoorzichtig of doorschijnend kunnen maken – afhankelijk van het tijdstip van de dag en je behoeften. Door op winterse dagen meer licht binnen te laten, helpen ze je huis op een passieve manier op te warmen. Door licht te blokkeren tijdens de zomerochtenden en -avonden, helpen ze het licht tegen te houden en zo je huis koel te houden.

Energiemonitors

Energiemonitors of energiegebruiksmonitors helpen nog meer energie te besparen door je te laten weten hoe je energie verbruikt en welke toestellen de grootste energieverbruiker in huis zijn. In tegenstelling tot programmeerbare thermostaten, die vast zijn ingesteld, kunnen energiemonitors in elk stopcontact worden gestoken. Het apparaat dat je wilt controleren, wordt op de monitor zelf aangesloten. Wanneer het apparaat aan staat, meet de monitor het energieverbruik. Zo kun 

je zien waar je energie naartoe gaat, energie besparen en je energierekening verlagen. Je kunt hiermee namelijk gemakkelijk te weten komen hoe je je energieverbruik kunt verlagen.