Scheelt online vlees bestellen nou zo veel?
Geld Overig

Scheelt online vlees bestellen nou zo veel?

Er worden de laatste jaren steeds meer etenswaren online verkocht. Zo is er ook vlees verkrijgbaar. Er zijn veel voordelen aan het online bestellen van je vlees. De kwaliteit is vaak beter en je hoeft de deur niet uit. Maar hoeveel scheelt het nou eigenlijk in prijs? Wij geven je hieronder het antwoord op deze moeilijke vraag!

Prijzen vergeleken met in de winkel

Als je de prijzen van het vlees vergelijkt met de prijzen in de supermarkt of een slager, dan zie je niet veel verschil. Dit is natuurlijk wel voor elke vleessoort anders. Biefstukken en kipfilet zijn bijvoorbeeld wel goedkoper te vinden online. Rundergehakt is daarentegen wel weer duurder dan in de winkel. Maar de prijzen verschillen niet zoveel als je denkt, tenzij je het in vleespakketten koopt. Ook kan het veel schelen in tijd en moeite wanneer je vlees online koopt.

Vleespakketten en aanbiedingen

Een manier om geld te besparen is om vleespakketten te kopen in plaats van alles apart te kopen. Bij verschillende online slagers kan je zelf gemakkelijk een pakket samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld black angus kopen met ander vlees in een pakket om optimaal te genieten en te besparen. Als je dit niet wil, kan je een pakket kiezen dat op de website verkrijgbaar is. Ook kan je salades of snacks toevoegen aan je pakket. Voor feesten of barbecues is dit superhandig. Bovendien kun je ook vlees van het pakket invriezen, om er vervolgens later nog van te kunnen genieten.

Ook zijn er vaak online aanbiedingen te vinden. Zo hebben veel slagers wekelijkse acties waarbij er vlees wordt afgeprijsd. Bij wagyu beef kopen kun je beter eerst online kijken of er eventueel een aanbieding is. Ook kan je vaak een account aanmaken op de website waar je bestelt. Zo kun je punten sparen en heb je na zoveel punten een aantal euro’s korting op je bestelling. 

Snel in huis

Het bestellen van vlees online kan je wat geld besparen. Je kunt namelijk kiezen voor een vleespakket waarbij je alles in een pakket hebt. Dit is vaak goedkoper dan wanneer je allerlei stukken vlees los bestelt. Bovendien is het online bestellen van vlees eenvoudig: het kan vaak dezelfde dag nog bezorgd worden, en daarvoor hoef je de deur niet eens uit. Het scheelt dus tijd én geld.

Conclusie

Vlees kopen bij een online slager kan goedkoper zijn dan in de winkel, wanneer je vlees koopt in pakketten en goed let op de aanbiedingen. Ook scheelt het je een boel tijd, aangezien je niet de deur uit hoeft naar de winkel of naar de slager.