Hoe je als student succesvol een bedrijf begint
Bruto netto

Hoe je als student succesvol een bedrijf begint

Als je als student klaar bent voor de volgende stap in je carrière, is het aan te raden om dit te doen met een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van de zakelijke rekening en het schrijven van een ondernemingsplan. Door je goed voor te bereiden haal je alles wat je nodig hebt in huis om succesvol je eigen bedrijf te starten. Wij informeren je graag. 

Kies een rechtsvorm en schrijf een ondernemingsplan

Als jij je bedrijf straks gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel, zal jij een rechtsvorm moeten kiezen. De rechtsvorm moet goed bij je bedrijf passen omdat je hiermee bepaalde gevolgen creëert met betrekking tot de aansprakelijkheid van de organisatie en de verplichtingen richting de belastingdienst. Denk ook eens serieus na over het ondernemingsplan.

Een ondernemingsplan kan je aan het begin veel tijd kosten, maar op den duur zal jij hier zeker de vruchten van kunnen plukken. Dankzij je ondernemingsplan heb je bepaalde risico’s goed in beeld en heb je zicht op je zakelijke kansen. Ook weet je hierdoor wie je potentiele klanten zijn en ben je geïnformeerd over de marktontwikkelingen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. 

Een zakelijke rekening

Als je een eigen bedrijf gaat beginnen, is het aan te raden om te kiezen voor een zakelijke rekening zodat jij je financiën goed kunt beheren. De beste zakelijke rekening hoeft niet voor iedere ondernemer hetzelfde te betekenen. Het is daarom belangrijk om in kaart te brengen wat jouw persoonlijke eisen zijn zodat je een goede keuze kunt maken voor jouw persoonlijke situatie.

Elke bank hanteert andere voorwaarden en eisen, het is goed om deze nader te onderzoeken zodat je niet voor ongewenste verassingen komt te staan. En heb je een beperkt startbudget? Er zijn ook gratis rekeningen. N26 lijkt een goede optie te zijn.

Verzekeringen afsluiten

Als je als bedrijf begint, is het handig om direct goede verzekeringen af te sluiten. Als je namelijk een eigen bedrijf hebt, ben je zelf verantwoordelijk voor bepaalde ongelukjes en heb je ook eigen financiële verantwoordelijkheid bij ziekte.

Met een goede verzekering hoef jij je geen zorgen te maken waardoor jij je geheel kunt focussen op je eigen werk. 

Geef een antwoord